top of page

Hi, ik ben Lotus, 

mezzosopraan | pianodocent | zangdocent 

 

Muziek is altijd mijn grote passie geweest, ik zong al voordat ik kon praten. Muziek geeft mijn leven een extra dimensie en ik gun het iedereen om dit ook te ervaren. Ik heb zowel klassiek piano als klassieke zang gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium (Bachelor) en met onderscheiding voor muzikale visie en professionaliteit de graad Master of Music behaald aan het Fontys conservatorium. Mijn stemtype is hoge mezzosopraan / Zwischenfach (tussen mezzosopraan en sopraan in). 

Mijn pianostudie heb ik gevolgd bij Marjès Benoist en later bij Michail Markov. Piano masterclasses volgde ik o.a. bij Ronald Brautigam, Galina Vracheva, Frank Peters en Frank van der Laar. 

Mijn Bachelor zang volgde ik bij Lodewijk Meeuwsen en Marjan Kuipers en de Master bij Sinan Vural, Margriet van Reisen en gedeeltelijk bij Sebastian Vittucci (Wenen). Tijdens mijn zangopleiding heb ik twee keer een minor muziektheater gevolgd en een minor opera performance. Masterclasses zang volgde ik o.a. bij Margreet Honig, Jard van Nes en Claudia Visca. 

Parallel aan mijn muziekstudie heb ik Fine Art aan de ArtEZ hogeschool van de kunsten gestudeerd. 

Naast het zingen van concerten met diverse professionele ensembles en pianisten geef ik piano- en zangles. Ik heb inmiddels jarenlang ervaring met lesgeven aan leerlingen tussen de 5 en 89 (!) jaar en iedere keer ontdek ik weer nieuwe manieren om mensen te helpen bij het leren zingen of pianospelen! 

Lotus Klinkspoor
DSC09067amedium.jpg
bottom of page